Zelf pepernoten maken

Het recept voor een heerlijke pepernoot te maken! Als Sinterklaas in het land is dan kan je de pepernoot overal verkrijgen, maar het is toch veel leuker om ze zelf te maken. Het is niet veel werk, en als je het recept volgt dan heb je zo een heerlijke pepernoot op tafel staan, waar je met z’n allen van kan smullen!


snoepgoedWat heb je nodig:

 • 250 gr zelfrijzend bakmeel
 • 125 gr bruine bastardsuiker
 • 100 gr margarine (mag ook roomboter zijn)
 • 50 ml halfvolle melk
 • 1,5 eetlepel speculaaskruiden

Aan de slag dan maar:

 1. De Pepernoten moeten zo in de oven, dus zet je oven maar alvast aan op 170 graden om hem alvast op temperatuur te brengen.
 2. Pak een grote kom en doe hier de boter in, mix deze met mixer (met deeghaken) lekker zacht zodat hij straks niet gaat klonteren.
 3. Als de boter zacht is mag de rest van de ingrediënten erbij, goed door elkaar mixen of natuurlijk net zoals Zwarte Piet zelf lekker met de handen kneden totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn en je een grote bal pepernoten deeg hebt.
 4. Nu kan je beginnen met de pepernoten maken, het beste kan je dit doen door kleine balletjes te maken en deze vervolgens een beetje plat drukken zodat ze een echte pepernoten vorm krijgen. Leg de pepernoten vervolgens op een bakplaat voor in de oven met bakpapier bedekt zodat de pepernoten straks makkelijk van de plaat af te krijgen zijn.
 5. Als je hiermee klaar bent dan moeten ze 15 minuten in de oven.
 6. Nu zijn ze klaar, we raden nog wel aan om de pepernoten iets af te laten koelen voordat je gaat snoepen.

Eet smakelijk en laat ons weten of jou pepernoot net zo goed gelukt is!

Sinterklaas
Logo
Shopping cart