Spelletjes

Hoi hoi, allemaal!

Ik ben Spelletjespiet en ik sta te trappelen om jullie te vertellen over de allerleukste Sinterklaasspelletjes! Of je nu gezellig met je familie thuis bent of online met vriendjes en vriendinnetjes wilt spelen, ik heb voor ieder wat wils. Dus, maak je klaar om te dobbelen, te raden en te lachen, want met deze spelletjes wordt het een onvergetelijk Sinterklaasfeest!

Sinterklaas spelletjes om thuis te spelen

1. Pepernoten Bingo Maak bingo-kaarten met afbeeldingen van Sinterklaas, de stoomboot, cadeautjes, en meer. Gebruik pepernoten als fiches om de nummers af te dekken. Wie het eerst een rijtje vol heeft, roept “Bingo!” en wint een kleine surprise of een handje pepernoten.

2. Het Grote Sinterklaas Ganzenbord Maak zelf een groot ganzenbord op een stuk karton met vakjes die te maken hebben met Sinterklaas. Denk aan een vakje waar je moet wachten tot de stoomboot is aangekomen of een vakje waar je een liedje moet zingen. Gooi de dobbelsteen en het avontuur kan beginnen!

3. Pakjes Stapelen Wie kan de hoogste toren bouwen met pakjes? Gebruik kleine doosjes (die mogen natuurlijk leeg zijn, we willen niemand foppen!) en stapel ze op elkaar. Maar pas op dat de toren niet omvalt!

4. Sinterklaas Memory Druk twee keer dezelfde afbeeldingen van Sinterklaas en zijn Pieten uit en plak deze op karton. Leg ze omgekeerd op tafel en probeer de bijpassende plaatjes te vinden.

5. Strooigoed Estafette Zet twee emmers aan de ene kant van de kamer en leg een hoop pepernoten aan de andere kant. De spelers moeten met een lepel pepernoten van de hoop naar de emmer brengen, maar let op, je mag maar één pepernoot per keer vervoeren!

Paardje Poetsen

Vandaag wil ik jullie allemaal iets superleuks vertellen over een spel dat je echt niet wilt missen! Het heet “Paardje poetsen” en het is te

Lees verder »
Halli Galli Actiespel

Halli Galli

Als de dagen korter worden en de pepernoten weer in de winkels liggen, weet je dat het bijna tijd is voor Sinterklaas. En wat is

Lees verder »

Sinterklaas spelletjes online met elkaar spelen

Hierboven vind je vele leuke spelletjes welke je online kunt spelen, maar deze zijn meer gericht op lekker in je eentje op de tablet of computer spelen. Ik heb hier nog een paar leuke suggesties voor jou om met je familie en/of vrienden online te spelen. Zijn hele leuk grappige spelletjes hoor. Je kunt deze zo groot maken als je zelf wilt, het vraagt wel wat werk, maar ik ben ervan overtuigd dat jij dit succesvol kunt gaan maken en veel lol aan gaat beleven.

1. Pietenquiz via Videochat Organiseer een quiz met vragen over Sinterklaas. Dit kun je gemakkelijk doen via een videochat. Bereid een lijst voor met vragen en laat iedereen om de beurt antwoorden.

2. Virtueel Pictionary Speel Pictionary met een Sinterklaas-thema! Gebruik een online whiteboard waarop je kunt tekenen terwijl je vrienden raden wat het is. Er zijn veel gratis tools beschikbaar waarbij je samen kunt tekenen en raden.

3. Online ‘Wie ben ik?’ Speel ‘Wie ben ik?’ maar dan met karakters uit het Sinterklaasfeest. Iedere speler plakt een post-it met een karakter op zijn voorhoofd zonder deze te bekijken. Door ja- en nee-vragen te stellen, moet je raden wie je bent.

4. Virtuele Sinterklaas Escape Room Er zijn online diverse virtuele escape rooms met een Sinterklaas-thema te vinden. Los samen puzzels op en volbreng opdrachten om op tijd uit de kamer te ‘ontsnappen’.

5. Online Dobbelsteen Kun je geen dobbelsteen vinden? Geen probleem! Er zijn veel websites waar je digitaal kunt dobbelen. Dit kun je gebruiken voor bijvoorbeeld een online Sinterklaas dobbelspel.

Met deze spelletjes komt de Sinterklaassfeer er goed in en is plezier gegarandeerd. Dus zet je schoen, strooi wat pepernoten rond en laat het spel beginnen!

Veel speelplezier en een vrolijk Sinterklaasfeest gewenst van jullie eigen Spelletjespiet!

Sinterklaas
Logo
Shopping cart