Kinderboeken toppers!

Sinterklaas houd ook erg van lezen. Kinderboeken zijn dan ook een vaste prik op pakjesavond. Alleen elk jaar zijn de titels weer anders van de boeken welke aan Sinterklaas gevraagd worden. Waar vroeger de Kameleon, Pinkeltje en de Olijke tweeling vaste prik waren op diverse verlanglijstjes is dat nu wel anders. Het aantal kinderboeken is namelijk ook flink toegenomen. De Nederlandse kinderboeken zijn nog steeds het populairst. Echter zijn er ook vele buitenlandse schrijvers welke hun werk naar het Nederlands laten vertalen. Hiermee is het assortiment aan kinderboeken explosief gestegen. Om het voor Sinterklaas wat makkelijker te maken hebben we een kinderboeken top 10 gemaakt. Deze kinderboeken toppers is samengesteld op basis van de verkopen van dit jaar.

Gigantosaurus

Gigantosaurus

Beste deal op: bol.com
16.99
Agent en Boef - Lol in de lucht

Agent en Boef – Lol in de lucht

Beste deal op: bol.com
11.99
Dolfje Weerwolfje 1 - Dolfje Weerwolfje

Dolfje Weerwolfje

Beste deal op: bol.com
16.99
De Gruffalo

De Gruffalo

Beste deal op: bol.com
9.99
De griezels

De griezels

Beste deal op: bol.com
13.99
Aadje Piraatje - Aadje Piraatje en de stoomboot van Sinterklaas

Aadje Piraatje

Beste deal op: bol.com
7.99
Wij gaan op berenjacht

Wij gaan op berenjacht

Beste deal op: bol.com
11.99
Boer Boris - Boer Boris gaat naar zee

Boer Boris gaat naar zee

Beste deal op: bol.com
14.99

 

De Kinderboeken toppers!

1. Lampje van Annet Schaap

Het hangt erom of dit ook uiteindelijk het populairste kinderboek gaat worden. Op dit moment is dit kinderboek in ieder geval ongekend populair. Het is ook niet voor niets dat Annet Schaap hiervoor de Gouden Griffel heeft ontvangen.

Dit is een verhaal over de zee. Over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten. Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over een grijze vuurtoren op een eiland dat nog net vastzit aan het vaste land. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat. Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht.

Ik verwacht dan ook dat Sinterklaas hiervoor heel veel verzoeken gaat krijgen. Het boek Lampje kan je dan ook makkelijk op je verlanglijstje zetten op bijv. deze website: Verlanglijstje voor de Sint – Lampje

2. Jij ook van mij! – Vivan den hollander

Super leuk kinderboek! Een echte aanrader! Te gek Thema!! Zo werd vorig jaar het kinderboekje “Jij ook van mij” ontvangen door diverse media. Nog steeds is het kinderboekje van Vivan den Hollander ongekend populair.

Lisa en haar broertje Maarten gaan een paar dagen naar het bos met opa en oma. En later mag Jimmy ook nog komen. Lisa heeft het enorm naar haar zin, tot ze ineens haar knuffel kwijt is. Samen met opa zoekt ze overal waar ze geweest zijn. En dan zien ze een jongetje lopen, met de knuffel in zijn armen. Maar wil hij die nog wel teruggeven? Nieuw kleuterverhaal over Lisa en Jimmy Met hartverwarmende illustraties van Dagmar Stam

Je kan het boek o.a. bij Bol.com voor maar 5,- online bestellen. Klik hier voor de directe bestellink.

3. De Gorgels en het geheim van de gletsjer – Jochem Myjer

Een van de bestverkochte kinderboeken van dit moment is het nieuwe deel van de Gorgels. Jochem Myjer welke vooral bekend is door zijn diverse cabaretier theater shows is de auteur. Een echte duizendpoot is deze Jochem Myjers inmiddels aan het worden. Het eerste deel van de Gorgels is “De wereld van de Gorgels“. Deze werd goed verkocht en de kritieken waren lovend. Met nu het 2e deel van de kinderboekenserie de Gorgels lijkt hij op dezelfde weg verder te gaan. Niet voor niets dat we “de Gorgels en het geheim van de gletsjer” op de derde plek hebben gezet in onze kinderboeken toppers.

Het spannende vervolg op De Gorgels, geschreven door Jochem Myjer. Melle en zijn familie logeren bij een oude vriend van papa, die bioloog is in de Alpen. Midden in de nacht wordt Melles zusje Limoni in paniek wakker. Waar is haar rugzak? En nog belangrijker, waar is haar eigen Gorgel, Belia? Dat is het begin van een bloedstollend avontuur waarin het spoor leidt naar de gletsjer die langzaam begint te smelten nu het warmer wordt. Melle, Bobba en Limoni maken kennis met murmeltieren, roofvogels, Berggorgels en Kotsbalgers. Ze worden geholpen door Katja, die alles weet over de gevaren van de bergen…..

Deze en vele andere boeken kan je online aanschaffen via een van onze partners. Tevens kunt u boeken downloaden van diverse websites tegen scherpe prijzen of zelfs helemaal gratis. Ook gratis Sinterklaasboeken zijn o.a. op de website gratis boeken downloaden te verkrijgen.

Sinterklaas
Logo
Shopping cart