Creatief

sinterklaas-creatiefCreatief met Sinterklaas

Rondom het Sinterklaas feest wil Sinterklaas natuurlijk ook een mooi versierd huis terugvinden, of een mooie tekening in de schoen. Hier vind je de leukste creatieve tips om een mooi cadeau, surprise of tekening te maken voor Sinterklaas. Sinterklaas en zijn knutselpieten zijn namelijk reuze benieuwd wat jij het afgelopen jaar weer geleerd hebt op school, en of hun ook een mooi cadeau krijgen in de vorm van een prachtige tekening of een knutselwerkje.

Om jou een beetje op weg te helpen hebben wij op Sinterklaas.nl diverse creatieve ideeën beschikbaar. Wil je een echte pietenmuts gaan maken, of juist een mooie mijter zodat je net zoals Sinterklaas erbij loopt als hij weer in het land komt. En als Sinterklaas er eenmaal is en je mag hem een handje geven, dan is het toch ook echt gaaf om Sinterklaas een mooie tekening te geven die je helemaal zelf gemaakt hebt. Kijk daarom gerust eens rond op Sinterklaas.nl en doe leuke ideeën op, en als jij zelf ook een leuk idee hebt, post het op onze Facebook pagina!!

Veel knutselplezier!

Creatieve ideeën opdoen voor het Sinterklaasfeest

Op onze website kan je vele leuke creatieve ideeën opdoen om je huis Sinterklaas klaar te maken, maar op het internet is natuurlijk nog veel meer te vinden. We hebben hiernaast een leuke YouTube video gepost waarin Juf Lisanne uitlegt hoe je een mooie mijter ketting kan maken om als slinger in huis op te hangen. Als je verder op YouTube zoekt zal je nog veel meer leuke ideeën op doen om creatief bezig te zijn voor het Sinterklaas feest.

Sinterklaasmijters en Pietenmutsen

Begin met het belangrijkste symbool van Sinterklaas: de mijter. Met rood en geel karton, wat lijm en een beetje fantasie kan iedereen een mijter maken. Meet het hoofd van de kleine hulp-Sinterklazen, knip een strook rood karton voor de basis en vorm deze tot een cirkel die past. Daarna knip je de mijtervorm uit een groter stuk rood karton, plak deze vast aan de basis en versier hem met een geel kruis. Voor de Pietenmuts kun je gekleurd vilt of stof gebruiken en deze versieren met veren en glitters.

Leuk schaduwspel maken met Sint en Piet

Maak een schaduwspel door figuren van Sint en Piet uit zwart karton te knippen. Plak deze op stokjes en je hebt meteen een leuk poppenspel voor tegen de muur of een wit scherm, met een lamp erachter om de schaduwen te werpen. Dit is niet alleen een knutselactiviteit, maar ook een mooie manier om verhalen over Sinterklaas en zijn Pieten te vertellen.

Elk van deze knutselprojecten kan aangepast worden aan de leeftijd en vaardigheden van de kinderen, en biedt een prachtige gelegenheid om over de tradities en verhalen van het Sinterklaasfeest te praten. Dus, verzamel je knutselspullen en laat je creativiteit de loop in de aanloop naar 5 december! Wil je een ander Sinterklaas spelletje doen, dan kan je ook naar onze online Sinterklaas spelletjes kijken.

Heb jij zelf ook een leuk idee, of misschien zelfs een YouTube video gemaakt met jou Sinterklaas idee?

Post het op onze Facebook pagina!

Puzzelen & spelletjes

In de maanden november en december is het buiten vaak koud en nat. Wat is er dan leuker om spelletjes te doen of een leuke puzzel te maken? Wij hebben voor jou de leukste Sinterklaas puzzels en Sinterklaas spelletjes verzameld. Je kan ze op je computer en/of tablet spelen en maken, of natuurlijk een van de leuke puzzels uitprinten en maken.

WoordpuzzelLekker puzzelen met Zwarte Piet en/of Sinterklaas werkjes! We hebben diverse leuke puzzels, woordenzoekers en doolhoven waar je moet helpen om de weg te vinden naar de cadeaus. 

Sinterklaas
Logo
Shopping cart