Taaitaai poppetjes

De tijd rondom Sinterklaas is lekker genieten van snoepgoed als Taaitaai, en wat is er nu leuker (en lekkerder) dan je eigen Taaitaai poppetjes maken? Wij hebben voor jou een leuk recept gevonden om je eigen Taaitaai poppetjes te maken, je bent er helemaal niet zo lang mee bezig en het is heerlijk om straks op te eten. Dus doe je bakmuts maar op en kijk je moeder en/of vader maar lief aan en bakken maar!




taai-taaiWat heb je nodig voordat je begint:

275 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr honing
1 eetlepeltje schenkstroop
1/2 theelepel zout
3 theelepels kaneel
1 theelepel kruidnagelpoeder
1 theelepel anijs
1 theelepel nootmuskaat

Aan de slag met Taai taai maken
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Doe de honing samen met de stroop in een pannetje en verwarm deze rustig totdat het een mooi egaal mengsel is en laat deze vervolgens afkoelen.
  3. Zeef het zelfrijzende bakmeel in een zeef en meng deze vervolgens met de nootmuskaat, Anijs en kruidnagelpoeder.
  4. Voeg vervolgens het afgekoelde mengsel van honing en stroop toe aan het bakmeelmengsel en kneed deze samen tot een stevige deegmassa.
  5. Nu kan je je eigen taai taai poppetjes maken of andere vormen
  6. Even in de oven afbakken in ca 25 minuten en de taai taai is klaar.
  7. Als de taai taai is afgekoeld kan natuurlijk het versieren beginnen, wij zijn erg benieuwd wat jou tips zijn om de taai taai mooi te versieren. Laat het ons weten op de enige echte Sinterklaas Facebook pagina!